Üniversitemizde Sinyal ve Görüntü İşleme Konferansı Düzenlendi!

ÜNİVERSİTEMİZDE SİNYAL VE GÖRÜNTÜ İŞLEME KONFERANSI DÜZENLENDİ!

Üniversitemizde alandaki son gelişmeleri araştırmacılar, konusunda uzman davetli konuşmacılar, akademisyenler ve lisans/lisansüstü düzeyindeki öğrencilerle birlikte değerlendirmek ve uygulamalı eğitimlerle bu alanda bilgi birikimini yaygınlaştırmak amacıyla; Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümlerimiz tarafından Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi ve Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO) ile “Sinyal ve Görüntü İşleme Konferansı” düzenlendi.

“Sinyal ve Görüntü İşleme” alanında çalışan tüm tarafların bir arada olması, güncel uygulama ve yöntemlerin değerlendirilmesi, yeni çalışma konularının belirlenmesi, içeriğinin ve niteliğinin her seferinde zenginleşmesi ve ülkemizdeki Sinyal ve Görüntü İşleme literatürüne katkı sunulması hedefiyle düzenlenen etkinliğin kapsamını; işlenebilecek veri sayısı ve fiziksel işlem kapasitesindeki artış ile birlikte kullanılan algoritmalardaki gelişmeler sonucunda ortaya çıkan ileri teknolojilerin; makine öğrenmesi, derin öğrenme, yapay sinir ağları, yapay zeka uygulamalarının sinyal ve görüntü işleme alanında yaygın kullanımı, üniversitelerin, endüstrinin (sektörün) ve tüm tarafların bu alandaki çalışmalarının paylaşılması, tartışılması, yeni gelişmelerin izlenmesi oluşturmaktadır.

Etkinlikte ilk gün, sinyal, görüntü, video ve ses işleme, yapay zeka, tıbbi görüntüleme, makine öğrenmesi, bilgisayarlı görü ve örüntü tanıma gibi alanlarında uzman davetli konuşmacılar teori ve uygulamaya yönelik sunumlar gerçekleştirdi. İkinci gün ise uygulamalı eğitimler düzenlendi.