Hakkımızda

2012 yılında kurulan TED Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, bugün birbirinden seçkin altı bölümüyle lisans düzeyinde, uluslararası akreditasyon kuruluşlarınca kabul edilen kalite ve standartlarda İngilizce eğitim vermektedir. Fakültemiz, Mühendislik Programları'na Matematik-Fen (SAY) puan türünden öğrenci almaktadır.

Mühendislik Programları'na yerleştirilen öğrenciler, birinci sınıfı ortak mühendislik çekirdek programında geçirdikten sonra, ikinci sınıftan itibaren Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve İnşaat Mühendisliği Bölümleri'nden birini tercih edebilmektedirler. Mühendislik Programları'na kayıtlı bulunan öğrencilerimizin diploma programı seçimlerinde, ilk yıl alacakları genel mühendislik eğitiminin sağlayacağı etki ve kendi ilgileri belirleyici olmaktadır. Diploma programı seçimi için başarı durumu veya kontenjan gibi herhangi bir sınırlama yoktur. Zira biz, arzu edilerek ve sevilerek başlanacak meslek eğitiminin, başarılı bir meslek hayatının ilk adımı olduğuna inanıyoruz.

TED Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin en önemli hedefi, mezunlarımızın sektörde öncelikli olarak aranan mühendisler olmasını sağlamaktır. Bu amaca kilitlenmiş olan deneyimli ve dinamik öğretim üyesi kadromuz ve bu amaca yönelik tasarlanmış eğitim-öğretim programlarımızla, mezunlarımızı gerek duyabilecekleri tüm niteliklerle donatılmış bireyler olarak profesyonel hayata hazırlıyoruz.