Öğrencilerimiz Bozankaya Kazan Tesisi'ni Ziyaret Etti

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİMİZ BOZANKAYA A.Ş KAZAN TESİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz, geçtiğimiz haftalarda Türkiye’nin ilk yerli %100 elektrikli otobüsünü üreten firma unvanına sahip olan Bozankaya A.Ş’nin Kazan Tesisi’ni ziyaret etti. Bozankaya A.Ş, 1989 yılında Almanya’da bir Ar-Ge şirketi olarak kurulmuştur. 2003 yılında Türkiye’ye adım atmış ve yatırımlarını bu Ar-Ge şirketinin yıllar içinde edindiği bilgi birikiminin üzerine inşa ederek bugün Türkiye’de çok daha güçlü bir marka haline gelmiştir. Türkiye’de 20 çalışanla faaliyetlerine başlayan Bozankaya’nın bugün Ar-Ge Merkezi’nde 100’e yakın Ar-Ge mühendisi dâhil toplamda 1000’e yakın çalışanı bulunmaktadır. Fikri mülkiyet hakları kendisine ait olan araçlarını Ankara’daki tesislerinde üretmektedir. Sincan 1. Organize Sanayi Bölgesi’nde 110.000 m2 alana kurulu yeni üretim merkezi; metro ve tramvay gibi raylı sistem araçları ile trambus ve Sileo gibi elektrikli ticari araçlar üretimi için tasarlanmış ve faaliyete geçmiştir. Bu tesislerde üretilen yerli tasarım araçlar, halen ülkemizde ve Avrupa’da yolcularına sorunsuz bir biçimde hizmet vermektedir. Türkiye’nin ilk yerli %100 elektrikli otobüsünü üreten firma unvanı Bozankaya’ya aittir. Kahramankazan’daki 14.000 m2 alana kurulu üretim merkezi ise ticari araç gövde üretimi ve hammaddesi metal olan tüm konstrüksiyonların CNC kontrollü makineler ile hassas ve hatasız üretimini yapmaktadır. ME221 İmalat Süreçleri Dersi kapsamında Makine Mühendisliği bölümümüz tarafından Bozankaya A.Ş’nin Kazan Tesisi’ne düzenlenen teknik geziye, 4 farklı bölümden toplamda 35 öğrencimiz katıldı.