Ortağı olduğumuz BORIS2 projesi kapsamında 12 Haziran 2025 günü 11:00-12.30 saatleri (GMT+3 Türkiye saat dilimi) arasında "Sınır Ötesi Acil Durum Yönetimi Planlaması için Metodoloji" başlıklı webinar Microsoft Teams üzerinden düzenlenecektir. Katılım için kayıt zorunludur. Kayıt olmak için linke tıklayınız.
BORIS2 projesi kapsamında İtalya Ulusal Oşinografi ve Uygulamalı J
Konum: Çok Amaçlı Salon
TED Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü Bitirme Projesi Fuarı, 30 Mayıs 2025 tarihinde, 13.30-15.30 saatleri arasında Çok Amaçlı Salon'da icra edilecektir. Proje Fuarı'nda, mezuniyet aşamasındaki öğrencilerimizin, ülkemizin önde gelen firmalarıyla yaptıkları proje çalışmaları sergilenecektir.
İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Güney Özcebe ve Doç. Dr. Özkan Kale'nin ortak yazarı olduğu "FRP ile güçlendirilmiş dolgu duvarları ve dışarıdan monte edilmiş perde duvarları olan betonarme bir binanın Kahramanmaraş ve Hatay 2023 depremlerine karşı başarılı performansı" isimli makale Avrupa Deprem Mühendisliği Derneği'nin Resmi Yayın organı olan hakemli Bulletin of Earthquake Engineering (Deprem Mühendisliği Bülteni'ninde) dergisinde yayınlanmıştır.
Öğretim üyelerimizden Dr. Çiçek Boztuğ Yerci yürütücülüğündeki “Tümler-Metal-Oksit-Yarıiletken Teknolojisiyle Uyumlu Gerinimli Germanyum Işık Kaynağı Geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK projesinde bursiyer olarak görev alan lisans öğrencimiz Buse Ünlü araştırma sonuçlarını sözlü bildiri olarak sunmak üzere Avrupa’nın Malzeme Mühendisliğı alanında önde gelen konferanslarından olan ve bu sene Strazburg’da düzenlenen European Material Research Society konferansına katıldı.
Öğretim üyelerimizden Dr. Çiçek Boztuğ Yerci’nin eş danışmanlığında yüksek lisansını bitiren mezunumuz Buse Ünlü, The Times Higher Education Dünya Üniversiteler Sıralamasında Mühendislik alanında 21. sırada yer alan İsviçre’nin önde gelen üniversitelerinden École Polytechnique Fédérale de Lausanne’de doktora yapmaya haz kazandı.
Öğretim üyelerimizden Dr. Çiçek Boztuğ Yerci’nin mezunumuz Buse Ünlü ve ODTÜ’deki akademisyenlerle ortak çalışması ACS Applied Nano Materials dergisinde yayınlandı. Silisyum Fotoniği alanında yüksek etkili sonuçların elde edildiği çalışmalarından dolayı öğretim üyemizi ve mezunumuzu tebrik ederiz.
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Aykut Yıldız’ın “Sosyal Medyadaki Fikir Dinamiğinin Diferansiyel Oyun Olarak Modellenmesi ve Ağdaki Trollerin Otomatik Tespiti” isimli projesi, TÜBİTAK 1001 programı kapsamında 36 ay süresince desteklenmeye layık görüldü. Projenin bilim dünyasına en büyük katkısı sosyal medyada trollerin otomatik tespiti ve sosyal ağlardan arındırılmasıdır. Bu metodoloji makale çıktıları aracılığıyla bilim camiasıyla paylaşılacaktır.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Hüseyin Uğur Yıldız, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) tarafından, mesleki kariyerinde en az beş yıl önemli bir başarı göstermiş olan IEEE üyelerinin layık görüldüğü Kıdemli Üye seviyesine yükseltilmiştir. IEEE, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında dünyanın en büyük mesleki ve teknik örgütüdür. IEEE, teknolojik yenilik ve mükemmeliyetin toplumun yararına kullanılacak şekilde geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Yapay zekâ ve makine öğrenimi konularını herkes için ulaşılabilir kılmayı hedefleyen Murat Karakaya Akademi, YouTube üzerinden sunduğu kapsamlı ve uygulamalı eğitim içerikleriyle dikkat çekiyor. Bölümümüz akademisyenlerinden Prof. Dr. Murat Karakaya tarafından yürütülen bu kanal, hem temel seviyedeki izleyicilere hem de ileri düzey kullanıcı ve geliştiricilere hitap ediyor.