Öğretim üyelerimizden Dr. Çiçek Boztuğ Yerci yürütücülüğündeki “Tümler-Metal-Oksit-Yarıiletken Teknolojisiyle Uyumlu Gerinimli Germanyum Işık Kaynağı Geliştirilmesi” başlıklı TÜBİTAK projesinde bursiyer olarak görev alan lisans öğrencimiz Buse Ünlü araştırma sonuçlarını sözlü bildiri olarak sunmak üzere Avrupa’nın Malzeme Mühendisliğı alanında önde gelen konferanslarından olan ve bu sene Strazburg’da düzenlenen European Material Research Society konferansına katıldı.
Öğretim üyelerimizden Dr. Çiçek Boztuğ Yerci’nin eş danışmanlığında yüksek lisansını bitiren mezunumuz Buse Ünlü, The Times Higher Education Dünya Üniversiteler Sıralamasında Mühendislik alanında 21. sırada yer alan İsviçre’nin önde gelen üniversitelerinden École Polytechnique Fédérale de Lausanne’de doktora yapmaya haz kazandı.
Öğretim üyelerimizden Dr. Çiçek Boztuğ Yerci’nin mezunumuz Buse Ünlü ve ODTÜ’deki akademisyenlerle ortak çalışması ACS Applied Nano Materials dergisinde yayınlandı. Silisyum Fotoniği alanında yüksek etkili sonuçların elde edildiği çalışmalarından dolayı öğretim üyemizi ve mezunumuzu tebrik ederiz.
Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyemiz Dr. Aykut Yıldız’ın “Sosyal Medyadaki Fikir Dinamiğinin Diferansiyel Oyun Olarak Modellenmesi ve Ağdaki Trollerin Otomatik Tespiti” isimli projesi, TÜBİTAK 1001 programı kapsamında 36 ay süresince desteklenmeye layık görüldü. Projenin bilim dünyasına en büyük katkısı sosyal medyada trollerin otomatik tespiti ve sosyal ağlardan arındırılmasıdır. Bu metodoloji makale çıktıları aracılığıyla bilim camiasıyla paylaşılacaktır.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Hüseyin Uğur Yıldız, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) tarafından, mesleki kariyerinde en az beş yıl önemli bir başarı göstermiş olan IEEE üyelerinin layık görüldüğü Kıdemli Üye seviyesine yükseltilmiştir. IEEE, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında dünyanın en büyük mesleki ve teknik örgütüdür. IEEE, teknolojik yenilik ve mükemmeliyetin toplumun yararına kullanılacak şekilde geliştirilmesini amaçlamaktadır.
Yapay zekâ ve makine öğrenimi konularını herkes için ulaşılabilir kılmayı hedefleyen Murat Karakaya Akademi, YouTube üzerinden sunduğu kapsamlı ve uygulamalı eğitim içerikleriyle dikkat çekiyor. Bilgisayar mühendisliği alanında akademisyen olan Prof. Dr. Murat Karakaya tarafından yürütülen bu kanal, hem temel seviyedeki izleyicilere hem de ileri düzey kullanıcı ve geliştiricilere hitap ediyor.
TED Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlisi Zeynep Sıdıka Seven, doktora danışmanı Sultan Can ile birlikte yürüttüğü çalışma kapsamında, Uluslararası ELECO 2022 Elektrik-Elektronik ve Bilgisayar Mühendisliği Konferansı’nda sunduğu bildirisiyle **“En İyi Bildiri Ödülü”**ne layık görülmüştür.
📄 Bildiri Başlığı: “S-Bant ve C-Bant Uygulamaları İçin Çift Bantlı Dairesel Frekans Seçici Yüzey Tasarımı”
Ortaokul öğrencilerimizi proje geliştirmeye teşvik etmek amacıyla, Bilişim Garajı iş birliğiyle düzenlenen “TED Innovation Challenge” Teknoloji ile Üretim Yarışması, büyük bir heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi. Bu özel etkinlikte öğrencilerimiz; akıllı ulaşım sistemleri, nitelikli eğitim, geri dönüşüm gibi 20 farklı tematik alandan birini seçerek geliştirdikleri projeleri, alanında uzman jüri üyelerine sundular. Yarışmanın jüri üyeleri arasında TED Üniversitesi Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcısı Dr.
Değerli Hocamız Dr. Öğr. Üyesi Deniz CANTÜRK' ün aşağıdaki konularda teknik danışmanlığını yaptığı Türkiye'nin beşinci nesil savaş uçağı KAAN, yalnızca havacılık teknolojilerinde değil, dijital kullanıcı arayüzleri ve grafik altyapılarında da yerli ve ileri seviye çözümlerle donatılıyor. Proje kapsamında yürütülen çalışmalarla, kokpit sisteminin pilot arayüz tasarımı grafik işlem birimlerine (GPU) aktarılıyor; böylece daha hızlı, daha akıcı ve daha etkileşimli bir pilot deneyimi hedefleniyor.